آیین رونمایی از خانه خلاق و نوآوری رسانه آنا با حضور رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق و مدیر عامل خبرگزاری آنا برگزار شد.
پرویز کرمی رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه دستاوردهای فناورانه و نوآورانه توسط شرکتهای خلاق و توانمند حوزه تولید محتوا و رسانه به گوش جامعه میرسد ادامه داد: هنوز هم خودم را فردی از اهالی رسانه میدانم و اعتقاد دارم، نقش رسانهها در ترویج، آگاهی بخشی و اصلاح رویکرد جامعه نسبت به توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان و خلاق، نقشی کلیدی و راهبردی است.
کرمی، با تأکید بر اینکه رسوخ نوآوری و فناوری به رسانههای ما میتواند ما را در تحقق «جهاد تبیین» که رهبر فرزانه انقلاب بر آن تأکید دارند، یاری کند ادامه داد: گرچه مقام معظم رهبری تأکید فرمودند که هر کس مردم را ناامید کند برای دشمن کار میکند، اما متأسفانه این روند در کشورمان اتفاق میافتد. رسانهها باید نقشی جهادی و تبیینی در اصلاح این روند ایجاد کنند؛ و با بیان هنرمندانه، عالمانه و صادقانه فتوحات جهاد علم و فناوری ایرانیان در عصر حاضر امید آفرینی و نشاط در جامعه داشته باشند.
وی با اشاره به ضرورت اصلاح رویکرد جامعه نسبت به توانمندیها دستاوردها و فعالیتهای زیستبوم فناوری و نوآوری به استناد پایگاههای علمسنجی علیرغم تحریمها از 15 سال پیش وارد باشگاه دارندگان فناوری فضایی شدهایم؛ و در سه حوزه سامانههای زمینی، پرتابگرها و ماهوارهها به توانمندیهای ویژه رسیدهایم که داشته و توانمندی کاملاً بومی و ایرانی است اما انعکاس رسانهای این دستاوردها، در حوزههای مختلف آنگونه که باید نیست و نیازمند نوآوریهایی است که به دست شرکتهای خلاق محقق میشود.
کرمی با تأکید بر این که باید جوانان خوشفکر به حوزه تولید محتوا در اشکال نوآورانه وارد شوند، ادامه داد: برای تحولآفرینی در حوزه رسانه به دست شرکتهای دانشبنیان و خلاق، استفاده از فناوریهای روز از جمله هوش مصنوعی، علوم شناختی و سایر فناوریها، اجتناب ناپذیر است در این راه خانههای خلاق و نوآوری با هدایتگری و راهبری ایدههای نوآورانه زمینه توسعه محصول و تجاریسازی این فناوریها و تحول رسانهای را فراهم میکنند.
رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین گفت: تربیت منتور با حمایت معاونت علمی و فناوری در دانشگاه صنعتی شریف برای حضور در خانههای خلاق و نوآوری، حمایتهای مالی و مشاورهای، تنها بخشی از حمایتها برای رونق شرکتهای خلاق و دانشبنیان بر بستر خانههای خلاق و نوآوری است. هدف و رسالت خانههای خلاق و نوآوری، تولید شرکت و محصول خلاق است؛ در دل این خانههای خلاق و نوآوری، زمینهای شکل میگیرد که تیمهای خلاق و جوان از حمایتهای تسهیلات مالی و توسعه بازار منتوری مشاوره و تیم سازی تا صادرات بهره ببرند و بروز و ظهور آن در خلق ارزش افزوده و اشتغال در شکل شرکتهای دانشبنیان و خلاق تبلور پیدا کند.
نیمی از دانشجویان ما در حوزه علوم انسانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگ و هنر تحصیل میکنند و خانههای خلاق و نوآوری محلی برای ظهور و بروز نوآوریها و ایجاد اشتغال و خلق ارزشافزوده برای این فارغالتحصیلان میتواند باشد.
وی با اشاره به توجه دولت مردمی به ایجاد خانههای خلاق و نوآوری در مصوبات سفرهای استانی گفت: در سفرهای استانی آیتالله رئیسی رئیس محترم جمهوری تأسیس حداقل ۵ خانه خلاق و نوآوری در هر استان تصویبشده است تا بر مبنای عدم تمرکز و عدالت محوری و برخورداری از امکانات، فرصت مناسب را برای تبدیل ایدههای نوآورانه و فناورانه به محصول پیدا کنند.
کرمی با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ایجاد کارخانههای نوآوری، مراکز نوآوری و خانههای خلاق و نوآوری را در هر استان دنبال میکند، افزود: اخیراً با تأکید مقام معظم رهبری و حمایت و هدایتگری ایشان، بر توجه به زیستبوم خلاق تأکید شد. ایشان در پاسخ به نامه معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری مبنی بر حمایت از صنایع خلاق، در نامهای به سران سه قوه تأکید فرمودند که به صنایع خلاق و فناوریهای نرم توجه ویژه صورت بگیرد.
رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق گفت: ۷۵ خانه خلاق و نوآوری در سراسر کشور داریم که نیمی از آنها افتتاح قطعی شده و تعدادی از آنها در شرف افتتاح است که پراکندگی خوبی در سراسر کشور دارد و هدف این خانهها ایجاد یک کار تحولآفرین و در راستای رسوخ فناوری و نوآوری در کسبوکارها است که در حقیقت اصلاح یک روند و کمک به بهبود جامعه را ایفا می کند.
آنا و رسالت معرفی نوآوریها و خلاقیتها
علی قجری مدیرعامل خبرگزاری آنا با اشاره به رویکرد این خبرگزاری برای معرفی توانمندی دستاوردهای علمی، فناورانه و محصولات شرکتهای دانشبنیان و خلاق کشور گفت: خبرگزاری آنا با این رویکرد که تلاشها در حوزه صنایع خلاق، شرکتهای دانشبنیان و خلاق نیازمند یک بازوی رسانهای است که در ترویج و عمومیسازی این حوزه نقشآفرینی کند.
قجری با بیان اینکه خوشبختانه رشد خانههای خلاق و نوآوری، قابل توجه بوده و به تعداد خوبی رسیده است، افزود: این شرکتها اما نیاز به یک خانه خلاق و نوآوری تخصصی احساس میشد که دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به ظرفیتهای بالای رسانهای خود تصمیم گرفت ظرفیت خود را در حوزه تبدیل ایدههای نوآورانه به شرکتهای خلاق فراهم کند و منشأ اثر باشد.
مدیر خانه خلاق و نوآوری رسانه آنا، با بیان اینکه در دوره کنونی ادبیات نوآوری و فناوری رشد خوبی در بعد فرهنگی و فرهنگسازی داشته و این برگ زرینی در کارنامه جمهوری اسلامی به شمار میرود، ادامه داد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پرچمدار این حوزه بوده و در حوزه رسانهای نیز به رسانهای که صدای رسای حوزه علمی و فناوری بوده و جریان سازی علم و فناوری به معنای عمومیسازی را صورت دهد. تمام اقشار جامعه از توانمندیهای علمی مطلع باشد و آن را بخش مهمی از هویت خود دانسته و بهعنوان یک بخش از میراث ملی خود آن را بشناسند. خبرگزاری آنا نیز ناظر به همین رویکرد فعالیت خود را در راستای تحقق شعار سال پیش ببرد.
تفاهمنامه خانه خلاق و نوآوری
در این مراسم، تفاهمنامه خلاق و نوآوری رسانه آنا به امضای پرویز کرمی رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوریهای نرم و صنایع خلاق و علی قجری مدیرعامل خبرگزاری آنا رسید. بر اساس این تفاهم نامه همکاری، راهاندازی خانه خلاق و نوآوری آنا به منظور بسترسازی توسعه کسب و کارهای نو و فراهم ساختن زمینههای توسعه کاربرد و تجاریسازی محصولات نوآورانه، استفاده از ظرفیتهای مجری در قالب مسئولیت اجتماعی برای راه اندازی و توسعه خانه خلاق و نوآوری رسانه آنا، فعالیت در حوزه تولید محتوا، رسانه، تبلیغات، اطلاعرسانی، آموزش و بازاریابی حوزه مأموریتی خانه خلاق و نوآوری در دستور کار قرار گرفته است.