گروه رسم گیمز فعالیت خود را با همکاری خانه و نوآوری خلاق کرمانشاه از ابتدای سال 1402 در کرمانشاه آغاز کرد و در مدت زمان کوتاهی توانست جمعی از متخصصین و علاقهمندان به بازیهای رایانهای را گرد هم آورد.
فعالیت این گروه بهصورت جلسات هفتگی آغاز شد. موضوع این جلسات بررسی مسائل عمومی و تخصصی در حوزهی بازیهای رایانهای و هدف از آن ارتقاءِ سطح علمی اعضا، تشکیل گروههای پژوهشی و نهایتا تولید محتوای تخصصی و آموزشی است. پس از مدت کوتاهی اشتیاق اعضا و توانایی آنها، گروه را به سمت ساخت یک بازی سوق داد. امّا محدودیتهای مالی این رویا را از دسترس دور میکرد تا اینکه فهمیدیم بهترین و ارزانترین راهحل کسب تجربهی تولید یک بازی به صورت تیمی، شرکت در یک رویداد گیم جم است. خوششانس بودیم که تصمیم ما همزمان شد با بزرگترین رویداد گیم جم جهان: Ludum DareLudum Dare یکی از قدیمیترین گیمجمهای جهان است و امسال پنجاه و سومین رویداد خود را برگزار کرد.

دستورالعمل بخش تیمی این مسابقه به این صورت است که با شروع مسابقه یک موضوع به شرکتکنندگان اعلام میگردد و آنها باید در مدّت 72 ساعت با آن موضوع یک بازی بسازند. مدت زمان محدود و از طرفی دیگر محدودیت موضوعی فضایی را برای خلّاقیّت به وجود میآورد که بسیار جالب توجه است. خانه خلّاق کرمانشاه ظرف مدت کوتاهی یک استودیوی بازیسازی را برای گروه رسم تدارک دید و امکانات استقرار 72 ساعته را برای تمام اعضا فراهم کرد.
از میان اعضای گروه رسم 15 نفر برای شرکت در مسابقه اعلام آمادگی کردند و سه تیم طراحی بازی (Game Design) طراحی بصری (Visual Design) و برنامهنویسی (Programming) تشکیل شدند. هدف گروه از شرکت در این رویداد کسب تجربه کار تیمی و به اتمام رساندن یک پروژه در مدتی مشخص بود.موضوع مسابقه در ساعت 4 صبح روز 8 اردیبهشت اعلام شد: Delivery! بلافاصله بعد از اعلام اعضای گروه به ایده پردازی پرداختند. تا ساعت 10 صبح حدود 20 ایده روی میز Game Design گذاشته شده بود. طیِّ جلسهای اعضا با رویکردی سازنده در زمان کوتاهی به توافقی جمعی برای پیشبرد یکی از ایدهها رسیدند.
یک بازی رکوردی که در آن قطاری مورد حمله قرار میگیرد و در این حین باید علاوه بر دفاع از خود لوکوموتیوش را روشن نگه دارد و بستههایی را به کامیونهایی برساند. برای هر کدام از این مکانیزمها واگنی در نظر گرفته شد و بلافاصله همهی اعضا مشغول به کار شدند. در طول برگزاری رویداد در محل خانه خلّاق کرمانشاه بازدیدهای بسیاری صورت گرفت و گروه رسم دوستان جدیدی یافت.
نوجوانان علاقهمند زیادی به استودیوی رسم آمدند و با سازوکارهای تولید بازی آشنا شدند، علاقهمندان و متخصصینی هم که از طریق فضای مجازی در جریان این رویداد قرار گرفتند به محل استقرار رسم آمدند و همکاریهای جدیدی نیز شکل گرفت. همچنین با حضور مدیرکل سازمان فناوری ارتباطات استان کرمانشاه، مدیرکل جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه و مدیر برج علم و فناوری کرمانشاه و همچنین رئیس هیئتمدیرهی شرکت نیروی غرب، در فضایی صمیمی جلسهای برگزار شد.
خوشبختانه در این جلسه زمینههای همکاریهای گستردهای بین نهادهای مربوطه و گروه رسم شکل گرفت و مطرح شد. نهایتاً گروه رسم توانست در مدت زمانی مشخص یک بازی کامل و بدون مشکل را تولید کند و خوشبختانه از نظر کیفی مورد تأیید دیگر بازیسازان رویداد Ludum Dare قرار گیرد و به جدول رتبهبندی وارد شود. تجربهی این رویداد برای تمام اعضای گروه رسم و خانه خلّاق بسیار مفید و آموزنده بود.
سایت خانه خلاق و نوآوری کرمانشاه kshcreativehouse.ir